1 ½ g melede kartofler
salt
reven muskatnød
3 spsk smør
Til dejen:
¾ l vand
100 g smør
salt
200 g hvedemel
5 æg
Kartoflerne skrælles og koges møre i letsaltet vand. Kogevandet hældes fra, kartoflerne dampes tørre og pureres fint.
Krydr med muskat og rør smørret i.
Lad vandet koge op sammen med smør og salt i en bred kasserolle.
Tag kasserollen af varmen.
Drys al melet i vandet på en gang og rør det hurtigt helt glat.
Sæt igen kasserollen over varmen og rør rundt i meljævningen for svag varme, indtil den er blevet ret fast.
Tag så igen kasserollen af varmen og rør et æg i den varme jævning.
Lad denne dej køle lidt af og rør så resten af æggene i et ad gangen.
Bland denne dej med kartoffelmosen og smag til med salt. Varm frituren.
Tag små kugler af kartoffelmassen op med en teske, kom dem i gryden og lad dem bage gyldne.