500 g nye kartofler
200 g spinat
1 bdt forårsløg
salt og hvid peber
Dressing:
3 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep
Skrab de nye kartofler og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
Afkøl dem.
Lad meget små kartofler forblive hele, og skær de største i mundrette stykker.
Blancher den rengjorte spinat i letsaltet vand.
Den skal kun lige ned i det kogende vand og op igen med det samme.
Afdryp spinaten godt og pres forsigtigt overskydende vand fra med hænderne.
Snit forårsløgene i tynde skiver.
Ryst dressingen sammen i et syltetøjsglas.
Bland kartoflerne med spinat og forårsløg, og vend forsigtigt dressingen i.
Smag til med salt og hvid peber.
Smag salaten til lige inden servering, kartoflerne suger meget salt, når de står og trækker.
Tips: Er det for tidligt på foråret til nye kartofler, kan der sagtens anvendes en anden god fast kartoffel til denne salat.