2 pers.
Dressing:
1 dl cremefraiche 18%
3 spsk dijonsennep
500 g nye kartofler
125 g skinke
½ stk løg
2 stilke blegselleri
2 bøftomater
salt og peber
2 spsk frisk purløg
Skær kartoflerne i mindre stykker.
Kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min.
Hæld vandet fra, men gem det til dressingen.
Kartoflerne skal koges i god tid - evt.dagen før, da de skal være kolde.
Dressing: Rør cremefraiche, sennep og lidt af kartoffelvandet sammen i en stor skål(det må ikke blive for tyndt).
Tilsæt kartoflerne og vend det hele godt.
Sæt skålen i køleskabet imens resten af fyldet tilberedes.
Skær skinken i tern, hak løget og skær sellerien i tynde skiver.
Tilsæt det hele til salaten og smag til med salt og peber.
Fordel tomatskiver på tallerkener eller på et fad og servér kartoffelsalaten oven på tomatskiverne, drys med hakket purløg.