En god salat er
uundværligt tilbehør både til hverdag og fest. Salaten her består af kogte
kartofler og grønne bønner dryppet med en hjemmelavet persillepesto. I en
snæver vending kan en færdigkøbt pesto selvfølgelig bruges.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
150 g grønne bønner
300 g kogte
kartofler
1 + 1 spsk
æbleeddike (eller anden mild vineddike)
Pesto:
1 fed hvidløg
30 g valnøddekerner
1 bdt persille
3-4 spsk olie
2-3 spsk vand
salt og peber
*
Nip bønnerne, skær
dem evt. i mindre stykker og kog dem 3-5 min. i kogende, letsaltet vand.
Læg dem straks i
iskoldt vand til afkøling og lad dem dryppe godt af.
Skær kartoflerne i
skiver og vend dem sammen med bønner og æbleeddike.
PESTO: Hak pillet
hvidløg sammen med valnødder og skyllet, plukket persille i en hurtighakker
eller foodprocessor.
Rør olien i og
tilsæt vand til passende konsistens.
Smag til med
æbleeddike, salt og peber.
Dryp persillepesto
over salaten og server til et stykke stegt kød fx skinkeschnitzlerne på forrige
side.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin