Logo

Kartoffelsalat med ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsalat med ærter

 

Nye kartofler er skønne kolde. Nyd dem sammen med nye ærter og en lækker cremet dressing - du bestemmer selv fedtprocenten.

Arbejdstid: 15 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer)

 

#

300 g kogte nye kartofler

150 g friskbælgede grønne ærter (eller fintsnittede sukkerærter)

1 rødløg (finthakket)

 

Cremefraiche-dressing:

1 dl syrnet fløde eller cremefraiche 6, 9 eller 18%

1-2 tsk dijonsennep

1 tsk citronsaft

1 bdt purløg (fintsnittet)

salt og peber

*

 

Rør cremefraiche sammen med sennep, citronsaft, salt, peber og purløg.

Anret kartoflerne med salatblade og ærter og hæld dressingen over.

Drys med rødløg.

 

Tips: Du kan også vende kartofler, ærter og rødløg i dressingen og anrette kartoffelsalaten i en skål

- beregn da lidt mere dressing.

Drys evt. lidt knust, sprødstegt parmaskinke eller bacon over salaten.

 

Til kartoffelsalat er små og faste kartofler bedst, fx Asparges. Andre kartoffelsorter som fx. Sava og Folva er også velegnede.
Kartoffelsalat med friske krydderurter kan holde sig nogle dage i køleskab.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.066 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her