Nye kartofler er
skønne kolde. Nyd dem sammen med nye ærter og en lækker cremet dressing - du
bestemmer selv fedtprocenten.
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet. (2 personer)
#
300 g kogte nye
kartofler
150 g friskbælgede
grønne ærter (eller fintsnittede sukkerærter)
1 rødløg
(finthakket)
Cremefraiche-dressing:
1 dl syrnet fløde
eller cremefraiche 6, 9 eller 18%
1-2 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
1 bdt purløg
(fintsnittet)
salt og peber
*
Rør cremefraiche
sammen med sennep, citronsaft, salt, peber og purløg.
Anret kartoflerne
med salatblade og ærter og hæld dressingen over.
Drys med rødløg.
Tips: Du kan også vende kartofler, ærter og rødløg i
dressingen og anrette kartoffelsalaten i en skål
- beregn da lidt mere dressing.
Drys evt. lidt knust, sprødstegt parmaskinke eller bacon
over salaten.
Til kartoffelsalat er små og faste kartofler bedst, fx
Asparges. Andre kartoffelsorter som fx. Sava og Folva er også velegnede.
Kartoffelsalat med friske krydderurter kan holde sig nogle dage i køleskab.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin