Logo

Kartoffelsalat nem

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsalat nem


Denne kartoffelsalat smager specielt godt til grillet kød eller fisk. Eller hvorfor ikke lade den være et indslag på buffetbordet. Festligt.

• Kartofler indeholder komplekse kulhydrater, biologisk værdifuldt protein samt mange mineraler og vitaminer.

Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Kartoffelsalat nem:

800 g aspargeskartofler eller en anden fast sort

100 g friske spinatblade

1 rødløg

10 sorte oliven uden sten (valgfrit)

250 g (ca 10 stk) cherry tomater

 

DRESSING:

2 dl syrnet fløde 9%

1 dl mager yoghurt

2 fed hvidløg

1 bundt persille eller ½ porre

salt og hvid peber

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skrub kartoflerne og læg dem i en gryde, dæk med vand og kog ca. 20 min.

Skyl spinaten og lad den løbe af.

Læg nogle fine blade til side og skær resten i fine strimler.

Pil og hak løget. Hak de sorte oliven groft.

 

2 Bland syrnet fløde og yoghurt.

Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned i blandingen.

Skyl og hak persillen, eller skær porren i tynde skiver og bland det i dressingen.

Bland godt og krydr med salt og peber.

 

3 Lad kartoflerne løbe af.

Spul dem under koldt vand.

Lad kartoflerne svale lidt, pil dem og skær dem i tern.

Bland kartofler, spinat, løg og oliven med dressingen.

Beklæd en skål med plastfolie og hæld salaten i.

Tryk folien til og stil skålen i køleskabet i 1 time.

 

4 Skyl tomaterne, halver dem eller lad dem være hele.

Vend salaten ud på et fad og fjern folien.

Garner med spinat og tomater.

 

Tips & råd


Kartoffelsalat nem 

Lad kartoflerne løbe af Spul dem derefter under koldt vand.

Det kolde vand gør, at kogningen standser og kartoflerne bliver derfor ikke melede.


Kartoffelsalat nem 

Anderledes kartoffelsalat: hæld lidt bouillon over kartoflerne og lad stå i ca. 1 time.

Tilsæt lidt hakket rødløg og urter. Garner efter ønske.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 275 = kj 1155

Kulhydrat 46 g Protein 7 g Fedt 7 g (23%) Fibre 4 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her