Denne kartoffelsalat smager specielt godt til grillet kød eller fisk. Eller hvorfor ikke lade den være et indslag på buffetbordet.
Festligt.
• Kartofler indeholder komplekse kulhydrater, biologisk
værdifuldt protein samt mange mineraler og vitaminer.
Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. 4
portioner
# Råvarer til Kartoffelsalat nem:
800 g aspargeskartofler eller en anden fast sort
100 g friske spinatblade
1 rødløg
10 sorte oliven uden sten (valgfrit)
250 g (ca 10 stk) cherry tomater
DRESSING:
2 dl syrnet fløde 9%
1 dl mager yoghurt
2 fed hvidløg
1 bundt persille eller ½ porre
salt og hvid peber
*
Fremgangsmåde:
1 Skrub kartoflerne og læg dem i en gryde, dæk med vand og
kog ca. 20 min.
Skyl spinaten og lad den løbe af.
Læg nogle fine blade til side og skær resten i fine
strimler.
Pil og hak løget. Hak de sorte oliven groft.
2 Bland syrnet fløde og yoghurt.
Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned i blandingen.
Skyl og hak persillen, eller skær porren i tynde skiver og bland
det i dressingen.
Bland godt og krydr med salt og peber.
3 Lad kartoflerne løbe af.
Spul dem under koldt vand.
Lad kartoflerne svale lidt, pil dem og skær dem i tern.
Bland kartofler, spinat, løg og oliven med dressingen.
Beklæd en skål med plastfolie og hæld salaten i.
Tryk folien til og stil skålen i køleskabet i 1 time.
4 Skyl tomaterne, halver dem eller lad dem være hele.
Vend salaten ud på et fad og fjern folien.
Garner med spinat og tomater.
Tips & råd
Lad kartoflerne løbe af Spul dem derefter under koldt vand.
Det kolde vand gør, at kogningen standser og kartoflerne
bliver derfor ikke melede.
Anderledes kartoffelsalat: hæld lidt bouillon over
kartoflerne og lad stå i ca. 1 time.
Tilsæt lidt hakket rødløg og urter. Garner efter ønske.
PR. PORTION: Energi: Kcal 275 = kj 1155
Kulhydrat 46 g Protein 7 g Fedt 7 g (23%) Fibre 4 g