Har du en gang smagt denne lækre og sunde kartoffelsalat
laver du den helt sikkert igen og igen! Picnicmad • I kartoffelskallen findes
der masser af vitaminer og fibre • Yoghurt erstatter mayonnaise • Krydderurter
giver smag uden en eneste kalorie!
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Kartoffelsalat broget
600 g faste kartofler
⅓ tsk
salt
2 dl yoghurt naturel
1½ spsk rødvinseddike
¾ spsk dijonsennep
2 stilke bladselleri
8-10 cm (40 g) porre
3 dild kviste
* Fremgangsmåde:
1 Skrub kartoflerne godt og skær dem i tern.
Kog dem i letsaltet vand til de er knapt møre.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.
Det går hurtigt hvis du sætter hele gryden i koldt vandbad.
2 Hæld yoghurten i en stor skål.
Tilsæt vineddike og sennep.
Skyl selleri og porre, snit dem og rør det i sammen med den
finthakkede dild.
Gem et par dildkviste til garnering.
3 Vend forsigtigt kartoflerne i saucen så alt blandes.
Garner med dild.
Tips & råd
Røde kartofler ser flotte ud i en kartoffel salat.
En anden anderledes kartoffelsort er Blå Congo, en blå og fast
kartoffelsort som er meget kogefast.
Kartoffelsalat kan varieres i det uendelige.
Tomater. gulerødder, peberfrugter og andre grønsager giver
smag, farve og masser af næring.
SERVERINGSFORSLAG:
Serveres til kolde pølse-. kød- og fiskeretter.
PR. PORTION: Kalorier 163 = Kilojoule 683
Kulhydrat 32 g Protein 5 g Fedt 2 g (11 %) Fibre 3 g