Logo

Kartoffelsalat broget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsalat broget

 

Har du en gang smagt denne lækre og sunde kartoffelsalat laver du den helt sikkert igen og igen! Picnicmad • I kartoffelskallen findes der masser af vitaminer og fibre • Yoghurt erstatter mayonnaise • Krydderurter giver smag uden en eneste kalorie!

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Kartoffelsalat broget

600 g faste kartofler

tsk salt

2 dl yoghurt naturel

1½ spsk rødvinseddike

¾ spsk dijonsennep

2 stilke bladselleri

8-10 cm (40 g) porre

3 dild kviste

 

* Fremgangsmåde:

1 Skrub kartoflerne godt og skær dem i tern.

Kog dem i letsaltet vand til de er knapt møre.

Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.

Det går hurtigt hvis du sætter hele gryden i koldt vandbad.

 

2 Hæld yoghurten i en stor skål.

Tilsæt vineddike og sennep.

Skyl selleri og porre, snit dem og rør det i sammen med den finthakkede dild.

Gem et par dildkviste til garnering.

 

3 Vend forsigtigt kartoflerne i saucen så alt blandes.

Garner med dild.

 

Tips & råd


Kartoffelsalat broget 

Røde kartofler ser flotte ud i en kartoffel salat.

En anden anderledes kartoffelsort er Blå Congo, en blå og fast kartoffelsort som er meget kogefast.

 

Kartoffelsalat kan varieres i det uendelige.

Tomater. gulerødder, peberfrugter og andre grønsager giver smag, farve og masser af næring.

 

SERVERINGSFORSLAG:

Serveres til kolde pølse-. kød- og fiskeretter.

 

PR. PORTION: Kalorier 163 = Kilojoule 683

Kulhydrat 32 g Protein 5 g Fedt 2 g (11 %) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her