350 g kartofler
15 g margarine
¼ tsk salt
1 knvsp peber eller muskat.
1 stk ægblomme
1 stk æghvide
8 spsk rasp
palmin til kogning
Brug melede kartofler, kog og pil dem efter de alm. regler for uskrællede kartofler. Knus dem i puresigten og rør mosen med margarine og æggeblomme.
Smag til med salt og peber eller muskat.
Afkøl dejen på en flad tallerken, form rouletterne på størrelse som en kastanje.
Tril rouletterne først i finsigtet rasp, derefter i æggehvide udrørt med 1 spsk vand og atter i rasp.
Lad dem tørre lidt på et stk papir.
Kog i palmin og læg på fedtsugende papir.
Tips: kartofler kan også skrælles og moses i gryden, brug da 400 g kartofler.
Samme dej kan ved hjælp af sprøjtepose, formes til kartoffelroser (engelske kartofler), der bages i ovn og anvendes til pynt ved forskellige anretninger.