Logo

Kartoffelpirogger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
1,5 dl mælk
25 g gær
75 g smør
½ tsk salt
250 g hvedemel
 
Fyld:
1 kg kartofler
3 dl cremefraiche 38%
4 spsk hakkede krydderurter
salt, peber
æg
 
Rør gæren ud i den lune mælk, tilsæt blødt smør, salt og hvedemel.
Ælt dejen glat og smidig.
Hæv dejen ca. 30 min.
Kog kartoflerne og skær dem i tern, afkøl dem.
Rør creme fraichen med krydderurter, salt og peber.
Bland de kolde kartofler i.
Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse.
Læg kartoffelsalaten på i en bred stribe.
Fold dejen over og luk kanten med en gaffel.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200°C ca. 30 min.
Serveres varm i tykke skiver sammen med en god blandet salat og lidt
flûtes.
 
Tips: Pirogen kan godt forberedes dagen før.
Den pensles med æg og pakkes ind i film og opbevares i køleskabet.
Pensles igen og bages ved 200°C ca. 30 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.889 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her