Dej:
1,5 dl mælk
25 g gær
75 g smør
½ tsk salt
250 g hvedemel
Fyld:
1 kg kartofler
3 dl cremefraiche 38%
4 spsk hakkede krydderurter
salt, peber
æg
Rør gæren ud i den lune mælk, tilsæt blødt smør, salt og hvedemel.
Ælt dejen glat og smidig.
Hæv dejen ca. 30 min.
Kog kartoflerne og skær dem i tern, afkøl dem.
Rør creme fraichen med krydderurter, salt og peber.
Bland de kolde kartofler i.
Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse.
Læg kartoffelsalaten på i en bred stribe.
Fold dejen over og luk kanten med en gaffel.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200°C ca. 30 min.
Serveres varm i tykke skiver sammen med en god blandet salat og lidt
flûtes.
Tips: Pirogen kan godt forberedes dagen før.
Den pensles med æg og pakkes ind i film og opbevares i køleskabet.
Pensles igen og bages ved 200°C ca. 30 min.