Kartoffelmos i ny forklædning: Med camembert og rosmarin er dette tilbehør strålende til en hovedret
1 brev kartoffelmospulver (med mælk, til 3 portioner)
2 kviste rosmarin
50 g camembert (eller moden brie)
4 spsk rasp
2 spsk olie
2 spsk smør
A. 3 dl vand bringes i kog.
Tag gryden fra komfuret og lad vandet køle af 1 minut.
Et brev kartoffelmospulver røres i.
Kom massen i en skål og lad den køle lidt af.
B. Nålene rives af 2 kviste rosmarin, og de hakkes fint.
Camembert skæres i små terninger.
Begge dele vendes i den lunkne kartoffelmasse.
Den formes til en lang rulle, der skæres i 8 skiver.
De vendes i 4 spsk rasp, så de er helt dækket.
Lad 2 spsk olie og 2 spsk smør smelte på en pande, til det skummer. Kartoffelpandekagerne steges 3-4 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
Pr. portion: 6 g protein, 14 g fedt, 25 g kulh. = 254 kcal 1064 kj