Nem hverdagsmad med bacon og kartofler - se her, hvordan du
laver en skøn kartoffelgratin.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stege/bagetid: 1 time. Fryse-egnet.
(2-4 personer)
# Ingredienser
125 g bacon (strimler)
½ spsk olie
1 løg (fintsnittet)
1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
500 g kartofler
1 dl piskefløde
1 æg
1 dl mælk
muskatnød
salt og peber
* Tilberedning
Steg baconstrimlerne gyldne i en dyb pande og læg dem til
afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Steg løgene og hvidløgene bløde på panden og tilsæt evt.
lidt olie.
Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Skyl de revne kartofler i koldt vand og tør dem godt.
Vend kartoflerne i løgmassen og tilsæt fløden.
Giv det et opkog, krydr med salt og peber og tag det af
varmen.
Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt, peber og revet
muskat.
Vend baconen og kartoflerne i og fyld det i et smurt,
ovnfast fad.
Sæt fadet i en 200 °C varm ovn i ca. 45 min., til
kartoflerne er møre og overfladen er gylden.
Server retten som hovedret med grønsager eller grøn salat
til, eller brug retten som tilbehør til et stykke kød.