Kartofler og broccoli i en herlig gratin. Server den varm eller kold med en frisk salat til. Hvis man vælger en fast kartoffelsort, er det nemmere at skære gratinen i pæne portionsstykker, men den bliver mere cremet med melede kartofler.
# Ingredienser
1 ¾ kg kartofler
sesamfrø til formen
500 g broccoli
3 æg
4 ½ dl cremefraiche 18%
2 pressede hvidløgsfed
1 nip cayennepeber
1 nip revet muskat
1 bdt dild
1 bdt persille
1 ½ tsk salt
8-10 vrid af peberkværnen
5 dl kraftigt smagende, revet ost
2 dl revne gulerødder og 2 dl revet ost til pynt
*
Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver.
Smør en springform og drys den med sesamfrø.
Del broccolien i små buketter og riv stilkene på råkostjern.
Pisk æggene sammen og bland dem med cremefraiche, hvidløg, alle krydderier og krydderurter, ost og broccoli.
Dæk formens bund med et lag kartofler og læg derpå fyld og kartofler i lag, slut med kartofler.
Strø 1 dl af osten over.
Bag gratinen i ovnen ved 200°C i 50 minutter og dæk den med alufolie de sidste 10 minutter.
Fordel gulerødderne oven på gratinen og sæt den i ovnen i endnu 5 minutter.
Drys resten af osten over og bag i 5 minutter mere.