500 g kartofler
⅔ dl olivenolie
2 spsk hakket frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
450 g tunsteak ca. 2 cm. tyk
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
Tomat kapers salsa:
4 mellemstore hakkede tomater
2 spsk citronsaft
1 ¼ dl hakkede sorte oliven
½ dl afdryppet kapers
2 spsk olivenolie
Forvarm grillovnen.
Skær kartoflerne i 1 cm. både, fordel dem på en stor bageplade sammen
med den friske tunsteak.
Rør olivenolie, salt, rosmarin og peber i en lille skål.
Pensl kartofler og tunfisken med blandingen.
Grill i 10 minutter, vend kartofler og tun en gang og pensl nu og da med
olieblandingen.
Bland imens tomater, kapers, sorte oliven, citronsaft og olivenolie i en anden skål.
Anret kartofler og tunfisk på et stort fad.
Server med tomat- og kapers salsaen
Tips: Den friske tunfisk kan erstattes med to 180 g dåsetun afdryppet og delt i flager. Skal i så fald ikke dampkoges.