2 kg nye mindre kartofler (mørke)
4 spsk groft salt - ikke bordsalt
Sauce:
4 fed hvidløg
¼ tsk kommenfrø
1 tsk sød rød stødt peber
½ tsk havsalt
5 spsk olivenolie
2-3 spsk eddike
½ glas vand
Vask kartoflerne godt - lad skrællen blive.
Varm en gryde med vand op og kom saltet i, når vandet koger.
Kom kartoflerne i og bring vandet i kog.
Når vandet koger skrues ned til middel varme. Hæld vandet fra, så der
efterlades en lille smule vand i bunden af gryden.
Sæt gryden tilbage på blusset og skru op på højeste blus.
Ryst gryden ofte og tag den af varmen, når vandet er kogt væk og
kartoflerne er tørre.
Hvis der er for meget salt på kartoflernes skind, kan noget af saltet
tørres af med et viskestykke.
Serveres straks.
Mojosauce:
Tag en morter og stød kommenfrøene heri til de er pulveriserede.
Tilsæt hvidløgsfedene og havsaltet og stød det godt, indtil alt er
pulveriseret. Ibland stødt rød peber og tilsæt eddiken og olien.
Bland det godt og tilsæt til sidst vandet.