50 g gær
100 g smør
½ kg hvedemel
2 dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
reven skal fra ½ citron
Fyld:
250 g tørrede dadler
1 spsk citronsaft
½ dl fløde
Glasur:
flormelis og vand
25 g mandler
Udrør gæren i den lune mælk.
Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, salt og reven citronskal i.
Kom det i gærevæden og ælt dejen blank.
Stil dejen til hævning på et lunt sted i en halv time.
Befri imens dadlerne for sten.
Hak dadlerne fint (evt. i blender) og rør dem sammen med citronsaft og fløde.
Ælt dejen sammen og rul den til en 3-4 cm tyk firkantet plade.
Fordel fyldet herpå og fold dejen ind over i to ruller som mødes på midten. Lad brødet efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 20 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag det ved 225° i 20-25 min.
Lad det svale. Rør glasuren sammen og fordel den over det kolde brød.
Drys smuttede, flækkede mandler på.
Kom evt. en silkesløjfe om brødet, hvis det skal være et gavebrød.