Jordbær og rabarber
klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på marmelade...
2 glas/ca. 6 dl.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min.
#
250 g rabarber
250 g jordbær
350 g syltesukker
evt. 1 lille stykke
skrællet ingefær, 1 stjerneanis, 1 hel kanel, ½ stang vanilje eller ½ tsk stødt
kardemomme
*
RENS rabarberne, og
skær dem i 1 cm små stykker.
Skyl jordbærrene,
nip dem og skær dem i halve eller kvarte.
MOS halvdelen af
jordbærrene sammen med halvdelen af sukkeret i en tykbundet gryde brug en
kartoffelmoser eller en stor gaffel.
TILSÆT resten af
jordbærrene og sukkeret sammen med rabarber og evt. krydderi.
GIV det et opkog
under omrøring, og kog igennem ved rask varme i 2-3 min.
Fjern skum, og
fordel marmeladen i rengjorte, skoldede glas, der evt. er skyllet med spiritus
eller konserveringsmiddel.
Luk tæt til med det
samme, og stil dem mørkt og køligt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin