Logo

Jordbær- og rabarbermarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær- og rabarbermarmelade

 

Jordbær og rabarber klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på marmelade...

2 glas/ca. 6 dl. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 5 min.

 

#

250 g rabarber

250 g jordbær

350 g syltesukker

evt. 1 lille stykke skrællet ingefær, 1 stjerneanis, 1 hel kanel, ½ stang vanilje eller ½ tsk stødt kardemomme

*

 

RENS rabarberne, og skær dem i 1 cm små stykker.

Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i halve eller kvarte.

 

MOS halvdelen af jordbærrene sammen med halvdelen af sukkeret i en tykbundet gryde brug en kartoffelmoser eller en stor gaffel.

 

TILSÆT resten af jordbærrene og sukkeret sammen med rabarber og evt. krydderi.

 

GIV det et opkog under omrøring, og kog igennem ved rask varme i 2-3 min.

Fjern skum, og fordel marmeladen i rengjorte, skoldede glas, der evt. er skyllet med spiritus eller konserveringsmiddel.

Luk tæt til med det samme, og stil dem mørkt og køligt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.988 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her