Logo

Jomfruhummercroustillant med syltet citron og pære-radicchio salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
Jomfruhummercroustillant:
8 jomfruhummere
2 store kammuslinger
Reven appelsinskal
Hakket frisk estragon
Salt, piment d'espelette
4 stykker fillodej
Olie
 
Jomfruhummersirup:
Jomfruhummerskaller (se ovenstående)
½ tsk karry
1 spsk tomapure
1 hånfuld fond-urter
Cognac
1 dl hvidvin
Vand
 
Syltet citron:
1 citron i papirstynde skiver
Salt
Sukker
Citrontimian
 
Salat:
1 lille fast radicchio
1 moden pære
Kørvel
Olie-vinaigre dressing
Jomfruhummersirup af skallerne
 
Pynt: Lakserogn
 
Croustillant: Pil jomfruhummerne og rens dem (gem skallerne til sirup).
Hak kammuslingerne groft med salt, piment og appelsinskal samt estragon.
Pak jomfruhummerne 2 og 2 i fillodej med kammuslingfars og steg pakkerne sprøde i varm olie lige inden servering.
 
Jomfruhummersirup: Rist skallerne godt i en gryde med karry, pure og urter.
Flamber med Cognac og knus det hele godt - fx. med kanten af et spækbræt eller stød det i en morter og læg tilbage i gryden.
Lad simre med hvidvin og vand, (så det dækker) i 20 minutter.
Sluk for gryden og lad trække 1 time.
Passer gennem et klæde og reducer til sirupskonsistens.
 
Syltet citron: Salt citronskiverne ½ time og sylt ved meget svag varme i en gryde med lige så meget sukker som citron og timian, til det er helt karamelliseret.
Køl ned.
Syltede citroner kan nærmest holde uendeligt!
 
Salat: Skræl pæren og skær i tynde skiver.
Bland pæreskiverne med radicchioblade og pluk­ket kørvel og mariner med dressing og lidt jomfruhummersirup.
 
Anret jomfruhummercroustillant på salaten og pynt evt. med lidt frisk lakserogn.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her