Logo

Italiensk sesambrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
2 dl vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ dl sesamfrø
1 spsk spiseolie
350 g hvedemel (6 dl)
smør eller margarine til bagepladen
1 spsk olie til pensling
sesamfrø

Gæren smuldres i et bagefad.
Lun vandet til ca. 35°. Hæld det over gæren og rør, indtil den er blevet opløst.
tilsæt salt, sukker, olie og sesamfrø. Bland 300 g hvedemel i og ælt dejen, til den bliver smidig. Lad den stå tildækket, ca. 5 min.
Ælt dejen med resten af melet.
Del dejen i 3 dele, Form hver del til en 90 cm lang og 1 cm tyk rulle. Dejrullerne flettes sammen.
Form dejen til en kringle direkte på den smurte plade. Pensl med olie og drys rigeligt med sesamfrø over. Lad dejen hæve på et lunt sted, ca. 1 time.
Bag i en 200° varm ovn i 25-30 mln.
Sesamfrøene giver dette brød en sprød skorpe. Det ser virkelig dejligt ud, for slet ikke at tale om, hvordan det smager ! Brødet skal kun hæve én gang, nemlig efter at man har formet det på pladen.
Brødet er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her