250 gulerødder
100 g løg
saft og skal af ½ citron
1 laurbærblad
4 dl hønsebouillon
15 g smør eller margarine
½ spsk friskhakket mynte eller ½ tsk tørret
Skræl gulerødderne. Skær dem i skiver.
Pil og hak løget. Vask citronen.
Skær skallen af i tynde skiver, uden at der kommer for meget af det hvide med, og pres citronen.
Kog gulerødder, løg, laurbærblad, citronskal samt bouillon i en gryde.
Kog grønsagerne meget møre, ca. ½ time, under låg.
Fjern laurbærbladet og citronskallen.
Tilsæt citronsaft, og blend saucen.
Hæld saucen tilbage i gryden, og varm den igennem.
Tilsæt smør eller margarine samt mynte, og smag til med salt og peber.
Kan anvendes til stegt eller dampet fisk, fiskefrikadeller og stegt kylling.