Frugtagtig og stærk
1 lille løg
1 stykke ingefær på ca 5 cm
400 g gulerødder
2 spsk olie
1 tsk karry
2 ½ dl grønsagsbouillon
¼ tsk spidskommen
salt, friskkværnet peber
saften af 1 appelsin
sukker og chilipulver efter smag
Skræl løg og ingefær og hak det fint.
Skræl gulerødderne, skær dem i fine skiver eller riv dem på rivejernet.
Varm olien i en gryde.
Svits løg og ingefær 1-2 minutter ved middel varme, rør af og til.
Rør gulerødderne i, strø karrypulveret over og svits det 2 minutter under omrøring, og hæld så bouillonen ved.
Krydr med spidskommen, 1 knsp sukker og i første omgang lidt chili pulver, salt og peber.
Læg låg på og lad det simre i 20 minutter.
Tag så gryden af komfuret, pres gulerødderne ned i gryden med kartoffelpresseren eller mos dem med stavblenderen.
Hæld appelsinsaft ved, varm saucen igennem under omrøring og smag til med salt og peber.
Smager godt sammen med stegt eller kogt kyllingebryst, fiskefilet eller simpelt hen bare en tallerkenfuld ris (drys en håndfuld friskhakket persille over)
kj pr. portion: 380