Tilbehør til 3-4 personer
½ kg gulerødder
3 dl friskpresset appelsinjuice
3 frisk laurbærblade, skåret i supertynde strimler
1 tsk havsalt
Friskkværnet sort peber
Evt. honning
Det kræver sin gulerod og appelsinjuice at lægge navn til denne ret! Invester økologisk - så er succesen næsten etableret.
Skræl gulerødderne og læg dem enkeltvis foran dig med enden til venstre. Hold kniven diagonalt og behold samme vinkel under hele processen. Drej grønsagen ¼ omgang og lav et snit ned igennem. Fortsæt på samme måde ved at dreje grønsagen en ¼ omgang efter hvert snit. Kassér enden eller spis den.
Kom gulerødderne og resten af ingredienserne op i en gryde og bring væsken i kog. Kog gulerødder indtil de er møre og behagelige. Væsken skal være kogt ind til en sirup. Man kan eventuelt spæde op med vand, hvis der opstår væskemangel under kogningen.