Logo

Grillet tomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet tomat

Forberedelse: 20 minutter Grilltid: Ca. 15 minutter

 

4 store tomater, halverede, uden kerner

½ løg, finthakket

4 hvidløgsfed, finthakkede

4 spsk friske, finthakkede krydderurter (basilikum, persille eller rosmarin)

4 spsk rasp

olivenolie

havsalt og friskkværnet sort peber

revet frisk parmesan

 

Skær »toppen« af tomaterne (der hvor stilken har siddet), halver tomaterne og fjern kernerne.

Pensl tomathalvdelene godt med olie.

Bland løg, hvidløg, krydderurter og rasp i en lille skål.

Fordel løgblandingen oven på de 8 halve tomater.

Hæld lidt olivenolie over og drys med salt, peber og parmesan.

Læg tomaterne på den varme side af grillen og grill dem til de får lidt farve og begynder at blive bløde inden under skindet.

Flyt tomaterne til den kølige del af grillen og læg låg på.

Grill tomaterne til de er tilpas bløde overalt.

 

 

Tips: 

Cherry tomater er også gode på grillen. Det er bedst at grille dem på spid.

Pensl dem med olie og grill dem ved middel varme.

Grillet tomat smager faktisk godt sammen med salsa fresca (se opskrift).

Grillet tomat var klassisk tilbehør til en næsten hvilken som helst hotelmiddag i 70'erne og 80'erne. Med det store udvalg af gode tomater i dag og lidt fantasi vil dine grillede tomater blive en sikker succes. Brug store, modne tomater.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 9.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her