Server denne dejlige grønne gratin som hovedret med lidt
brød eller en salat eller brug den som tilbehør til en kødret, hvor den vil
række til 4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 50 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
500 g blomkål og broccoli
75 g hvedemel
2 dl letmælk
ca. 3 dl grønsagsvand
5 g smør eller olie
15 g rasp
4 æg
salt og peber
*
Del de to slags kål i små stykker og kog dem halvmøre i
letsaltet vand 3-5 min.
Hæld kogevandet fra, og gem det.
Pisk melet ud i den kolde mælk, og hæld det over i en gryde.
Tilsæt ca. 3 dl grønsagsvand, og kog det igennem under
omrøring.
Lad saucen køle lidt af.
Smør et ovnfast fad med smør eller olie, og drys med rasp.
Skil æggene, og pisk æggeblommerne i mælkesaucen.
Pisk hviderne stive, og vend dem i.
Vend de afdryppede grønsager i og hæld det over i fadet.
Bag gratinen ved 200 °C i ca. 40 min.
TIPS: Du kan også grønsagsrester eller frosne grønsager til
fyldet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin