Logo

Grønsagsfond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-2 spsk olivenolie
3-4 grofthakkede kartofler
2 grofthakkede gulerødder
¼ knoldselleri i tern eller 2 stilke blegselleri
1-2 grofthakkede løg
1-2 porretoppe, hakkede
evt. 1-2 fed hvidløg, finthakkede
4-5 kviste persille
1-2 kviste timian
1 laurbærblad

Alle grønsagerne og krydderurterne svitses blidt i olien i 6-7 minutter over svagt blus, de må ikke tage farve.
Dækkes med vand, krydres en anelse med salt og peber, og simrer under låg i 1-1 ½ time.
Suppen sies, koges kun lidt ind og krydres.
Den kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet, hvis den afkøles hurtigt.
Tips:En mørk grønsagsfond kan laves omtrent på samme måde.
Grøntsagerne skal svitses noget kraftigere, til de får farve, og suppen tilsættes til sidst en god kinesisk soya efter smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her