4 håndfulde grønne blade fx mælkebøtter rucola sennep spinat el.lign.
4 skiver daggammelt brød
200 g bacon
2 spsk dijonsennep
1 spsk vineddike
2 spsk vand
½ dl olivenolie gerne mild
4 æg meget friske
½ dl eddike
Pisk sennep, eddike og vand sammen. Pisk olien i lidt efter lidt.
Smag til med salt og peber.
Bring 2 ltr. vand i kog i en smal høj gryde.
Tilsæt eddike og salt.
Når vandet koger meget svagt slås æggene ud i hver sin skål og listes forsigtigt ned i vandet og pocheres ca. 3 minutter.
Tages op. Kom æggene i koldt vand et kort øjeblik, tag dem så op og lade dem dryppe af på et klæde.
Fjern evt. de værste æggehvidetrævler.
Skær baconen i tern på ca. 1x2 cm.
Giv dem et hurtigt opkog og sauter dem derefter let på en pande.
Skær brødets skorper bort. Skær krummen i 2x2 cm store tern.
Steg brødet letgyldent på en pande i lidt olie.
Rist det færdigt på pande eller i ovn.
Skyl de grønne blade grundigt, dup dem helt tørre.
Vend med det meste af dressingen.
Smag evt. resten af dressingen til med salt og peber før den vendes i salaten.
Garnér med bacon, pocheret æg og croutoner.