Denne opskrift på en frisk og grøn grønkålssalat med nødder
og æbler må ikke mangle på danskernes og din julemiddag. Grønkålssalaten er
oplagt at servere til den fede julemad.
Tilberedningstid: 1 dag, 6 timer Antal portioner: 8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
12-14 blade grønkål
1-2 syrlige danske æbler (belle de boskoop)
2 gulerødder
2 spsk æbleeddike
3 spsk olie
50 g valnødder eller hasselnødder
* Tilberedning
Rib grønkålen groft fra stilkene og hak den fint.
Vask grønkålen grundigt, slyng det værste vand fra og dræn
yderligere i en sigte.
Udkern æblerne og skær i snitter eller tern og vend med lidt
æbleeddike, så de holder på farven og syren.
Knus valnødderne groft, fx med bunden af en kasserolle mod
skærebrættet.
Kom alt undtagen valnødder i en foodprocessor og puls
kortvarigt til alt er netop findelt.
Bland valnødderne i og smag til og justér evt med mere
eddike, eller salt og peber.
Hvis ikke du har eller vil bruge en foodprocessor, så snit
alle ingredienser meget fint, bland og smag til.
En nem og lækker snack er de her Grønkålschips.
Og ja, det lyder for godt til at være sandt, men seriøst - de smager faktisk af
chips.
INFO: Belle de Boskoop er en æblesort, som stammer fra
1850'ernes Boskoop i Holland. Belle de Boskoop er sygdomsresistent, men er dog
noget udsat for frugttræ-kræft, når den er podet på svage grundstammer. Sorten
blomstrer middeltidligt eller noget senere.