(4 baguetter - 1 bageplade)
I Danmark kaldes de franske baguetter 'flûtes', men nogle steder er man begyndt at kalde dem ved deres rette navn. I Frankrig kan man se folk gå hjem fra bageren med lange baguetter under armen. De spises både til frokost med ost og skinke og som tilbehør til aftensmaden.
Som regel er det et fint brød, men man kan variere det ved at skifte en del af hvedemelet ud med grovere hvedemel eller tilsætte friske krydderurter. Uanset hvad skal baguette helst spises friskbagt og gerne lunt.
½ l vand
1-2 spsk olivenolie
50 g gær
1 ½ tsk salt
725-850 g hvedemel
Varm vandet og olien op, til det er lunkent.
Rør gæren ud i væsken.
Tilsæt salt og det meste af hvedemelet.
Rør dejen godt sammen.
Dæk til med film, og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den grundigt.
Skær den i 4 stykker, og form dem til lange baguetter.
Læg dem på en smurt bageplade, før de pensles med vand og ridses på skrå fire steder med en meget skarp kniv.
De efterhæver under et klæde på et lunt sted til dobbelt størrelse.
Stænk baguetterne med lidt vand både før og under bagningen, og sæt en ovnfast skål med vand i bunden af ovnen.
Bag baguetterne midt i ovnen ved ca. 200ºC i 20-25 min.