Ælt dejen sammen
dagen før, og sæt den; køleskabet. Form brødene, og lad dem hæve, mens du laver
den resterende del af retten, fx en suppe. Très délicieux - essayez
vous-même.
3 stk. Arbejdstid:
ca. 30 min. Hævetid: ca. 15 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede
#
10 g gær
½ liter koldt vand
2 tsk groft salt
1 spsk olie
750 g hvedemel
*
Rør gæren ud i lidt
af vandet.
Tilsæt salt, olie og
gradvist mel.
Rør, til dejen er så
fast, at den kan æltes.
Dejen må gerne være
lidt klistret og fugtig.
Ælt dejen godt, og
lad den hæve tildækket i 12-15 timer i køleskab.
Vend dejen ud på et
meldrysset bord, og form den til 3 flutes.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve
tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Pensl brødene med
vand, rids dem dybt med en skarp kniv, og bag dem ved 225 °C i ca. 15 min. til
det lyder hult, når man banker på undersiden af dem.
Afkøl brødene på en
bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin