Logo

Franskbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hvedemel
1 dl olie eller 100 g smeltet margarine
6 dl lunkent vand eller mælk (35ºC)
50 g gær
3 tsk salt

evt. 1 spsk kardemomme 

Gæren røres ud i saltet og fedtstoffet tilsættes.
Væsken og melen æltes i til en ensartet og smidig dej.
Den hæver tildækket i 30 min.
Del dejen i 2 og form til franskbrød og lad dem efterhæve et lunt sted i endnu 30 min.
De pensles med lidt vand og bages i ca. 40 min ved 200ºC på næstnederste rille.
 

Tips: Vil man have det svampeagtigt kan man stille et indfast fad i bunden af ovnen med vand under bagningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her