25 g gær
8 dl lunkent vand
2 spsk groft salt
900-975 g hvedemel
3 spsk olivenolie
friske rosmarinkviste
Hæld vand og salt i et stort dejfad, og rør gæren ud i væsken. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Begynd med at piske melet ind i væsken, og rør derefter dejen sammen med en træske. Dejen skal være temmelig klistret. Lad dejen hæve under et klæde i 4 timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 250°. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør papiret med lidt olivenolie. Hæld dejen ud på pladen, og form den til et rundt brød. Tryk rosmarinkviste ned i dejen, og drys med lidt groft havsalt. Bag brødet i 20 min., og dryp det med lidt olivenolie, før det bager videre i ca. 10 min. ved 220°. Bank på undersiden af brødet. Hvis det lyder hult, er det færdigt. Lad det køle af på en bagerist.
Variationer: I stedet for rosmarin kan man tilsætte 150 g stegte bacontern, 50 g ansjoser, 20 g oliven eller 3 dl reven ost, fx. gruyere.