Et godt gammeldags
hvedebrød bagt med sigtemel, der giver en tæt krumme. Opskriften giver to store
brød, og de er velegnede til frysning - se tips.
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time og 15 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 brød.
# Ingredienser til Fransk landbrød:
50 g gær
½ liter vand
350 g sigtemel
3 spsk rapsolie
1 spsk honning
2 tsk salt
ca. 400 g hvedemel
*
Sådan laves Fransk
landbrød:
Opløs gæren i 1 dl
lunkent vand, og tilsæt derefter 4 dl vand.
Rør sigtemel, olie,
honning og salt i gærblandingen.
Sigt hvedemelet i,
og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve
tildækket et lunt sted i 45 min.
Ælt dejen igennem på
et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker.
Form dem til runde
eller aflange brød.
Sæt dem på en
bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve
tildækkede et lunt sted i 30 min.
Pensl brødene med
lunkent vand, og drys et tyndt lag sigtemel over.
Sæt bagepladen på
nederste ribbe i en 200 °C varm ovn.
Bag brødene i ca. 30
min.
Bank under et brød -
det skal lyde hult -
eller tjek med et
stegetermometer, der skal vise 98 °C.
Afkøl brødene en
bagerist.
Tips: Pak brødene i fryseposer, mens de endnu er lune, hvis
de skal fryses.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------