500 g små nye kartofler
1 kvist frisk mynte
250 g tomater
45 g smør
1 fed hvidløg, presset
1 tsk tomatpure
1 tsk paprika
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
2 spsk piskefløde
Kartoflerne skrabes og lægges i en stor gryde saltet vand. Læg myntekvisten ved og lad kartoflerne simre i 10 min. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side
Tomaterne skæres midt over. Kernerne tages omhyggeligt ud med en teske. Tomat kødet hakkes groft og stilles til side.
Smelt 15 g af smørreti en mellemstor gryde. Tilsæt tomatkødet, hvidløg, tomatpure og paprika, og lad det stege ved svag varme i 5 min. Blandingen hældes igennem en si og stille til side.
Ovnen forvarmes til 180°.
Det resterende smør smeltes ved lav varme i en tykbundet gryde. Melet drysses i gryden og steger med i 1-2 min. uden at brune. Rør grundigt i blandingen med en trægrydeske.
Tilsæt nu langsomt mælken under kraftig piskning.
Bliv ved med at at piske, til saucen kommer i kog. Lad den simre ved svag varme i 3-4 min. til den har en passende cremet konsistens. Hvis saucen har fået klumper, kan den hældes igennem en si og varmes op igen i en ren gryde. Smag saucen til med salt og peber og rør tomatblandingen i sammen med piskefløden.
Kom nu kartoflerne i saucen og rør stuvningen godt igennem, så alle kartoflerne er dækket af saucen. Stuvningen hældes over i et ovnfast fad. Dæk fadet til med folie og stil det i ovnen i 20 min. til kartoflerne føles møre, når det stikkes i dem med en skarp kniv.