1 brød - Denne variant er let at lave og smager dejligt af ost og hvidløg.
25 g gær
3 dl lunkent vand
¾ dl olivenolie
1 tsk groft salt
500-550 g hvedemel
150 g feta eller anden frisk, hvid gedeost
3 fed knust eller finthakket hvidløg
Rør gæren ud i det lunkne vand i et dejfad, og tilsæt olie og salt.
Rør melet i lidt ad gangen.
Osten smuldres ned i dejen og røres i sammen med hvidløg.
Tilsæt hvedemel, indtil dejen er smidig og elastisk.
Ælt dejen i 10-15 min.
Smør et dejfad med olivenolie, vend dejen i olien.
Dæk fadet til med et klæde, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer på et lunt sted.
Smør en bage plade med olivenolie.
Ælt dejen let, og læg den på et meldrysset bord.
Rul dejen ud, til den har samme størrelse som bage pladen, og læg den over på pladen.
Det er lettest, hvis man folder dejen sammen to gange, lægger den i det ene hjørne af pladen og folder den ud igen.
Dæk dejen til med film, og lad den efterhæve i 30 min.
Dejen pensles med olivenolie og drysses med groft salt.
Bag brødet i 20 min. ved 200°C. - Lad det køle af på en bagerist.