Dejligt gammeldags og nok til 4 som tilbehør
2 kålrabi (600 g)
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
3 ¾ del grønsagsbouillon
1 ½ dl fløde
salt, friskkværnet peber
friskrevet muskatnød
Skær kålrabiblade og stilke af knolden, skyl de fine blade og skær dem i tynde strimler. Skræl knoldene, skær dem i 1 cm tykke skiver og bagefter i stænger eller bjælker.
Smelt smørret i en stor gryde, rør melet i og lad massen blive lysegul ved middel varme. Det må ikke blive for brunt.
Hæld bouillon og fløde ved lidt ad gangen, rør det hele sammen og krydr med salt og peber.
Kom kålrabibjælkerne i og lad dem koge ved svag varme i 15 minutter med låg, indtil kålrabien er færdig, og saucen er blevet cremet.
Smag til med salt, peber og muskat.
Drys de fint snittede blade over.
Server sammen med kartoffelmos.
kj pr. portion: 550