Frisk til pasta
Rist hakket hvidløg klart med oregano i olie og tilsæt lidt tomatpure.
Tilsæt hakkede tomater, olien, et par kapers og sardeller.
Kog det hele op, tilsæt en dåse tun i små stykker og hakket persille og varm det hele igennem.
Frisk til fisk
Snit eller riv et lille stykke agurk, steg det i stegefedtet fra den stegte fisk.
Kog panden af med en ordentlig sjat hvidvin og en god skefuld cremefraiche.
Lad det koge ind til en cre. met sauce, smag til med dild, sennep og salt.
Frisk til bøffer
Karameliser løgringe med en god knivspids sukker, kog panden af med balsamico og lidt
bouillon, og kog det ind til sirup.
Krydr kraftigt med peber, rør basilikum i og vend de stegte bøffer i saucen.
Frisk til stegte grønsager
Karry og (om muligt) fennikelfrø ristes i en tør gryde, tilsæt en dåse hakkede tomater og et bæger yoghurt, lad det koge 5 minutter og smag det til med salt og sukker.
Bland grønsagerne i - eller lad grønsagerne simre i saucen, til de er møre.
Frisk som dressing
Hak friske champignoner fint og vend dem i lidt citronsaft, meget purløg og rigeligt med peber.
Rør svampene op med lidt cremefraiche og evt. lidt piskefløde til en tyktflydende dressing - smager lækkert til pillekartofler, ristet brød eller friteret mad.