Frisk frugtsauce
Dåsefrugt som ferskner, abrikoser eller ananas pureres med lidt saft og smages til med citronsaft og/eller likør (kan også laves med friske bær og flormelis). Smager godt til alt, som passer til frugt.
Frisk kirsebærsauce
Hæld et stort glas kirsebær i en sigte og saml saften i en skål.
Rør 4 spsk saft med 2 spsk vaniljebuddingepulver og 2 spsk sukker.
Kog den øvrige saft op, rør pulverblandingen i ved siden af komfuret og lad det koge op en gang til.
Tilsæt kirsebærrene og lad det køle af.
Smager godt til kager, is, creme.
Frisk vaniljesauce
Kog 1 lille pakke vaniljebuddingpulver til ½ liter budding med 1 liter mælk, som det står beskrevet på pakken.
Hvis man kommer kakao i, bliver det til chokoladesauce.
Vanillesauce smager godt til kager, frugtdesserter, chokolade.
Frisk chokoladesauce
Varm 1 dl fløde og smelt 1 plade yndlingschokolade i fløden.
Smag til med cognac, likør, rom, eller Nescafe.
Smager godt til creme, frugt, der kan spises sammen med chokolade og lette kager.
Frisk mascarponesauce
Pres 1 appelsin og rør saften sammen med 250 g mascarpone, 1 spsk honning og et skvæt mandellikør.
Smager godt til frugtsalat, chokoladeis, vafler og pandekager.