Skal kun røbes over for de bedste venner: med champignontrick!
Til 4 som forret:
150 g stribet, røget bacon
200 g feldsalat
250 g champignoner
2 spsk neutral olie til at stege champignonerne i
salt, friskkværnet peber
1 sjat tør hvidvin (eller sherry eller cognac eller balsamicoeddike)
1-2 spsk rødvinseddike
2-3 spsk solsikkeolie
Skær det røgede bacon uden svær i små terninger og steg dem sprøde uden olie i en pande ved middel varme.
Skyl feldsalaten i meget vand, helst 2-3 gange, så det ikke kommer til at knase af sand mellem tænderne.
Tykke stængler knækkes af. Lad salaten dryppe godt af i et dørslag.
Nu til champignontricket (kan også bruges til andre svampe): tør champignonerne - fx med køkkenrulle - gnid dem - de må under ingen omstændigheder vaskes.
Snavsede stokke skæres væk.
Halver champignonerne eller del dem i fire.
Lad 2 spsk olie blive hamrende varmt i en stor sauterpande (med låg der passer til). Tilsæt svampene, sauter dem hurtigt og krydr med salt og peber.
Hæld så en ordentlig sjat vin ved og læg straks låg på.
1 minuts tålmodighed - og de dampede champignoner med den mest vidunderlige aroma er færdige.
Pisk eddike med solsikkeolie og krydr med salt og peber.
Fordel svampene sammen med væden fra stegningen oven på salaten, drys med bacon og bland vinaigretten i.
Serveres med det samme sammen med frisk hvedebrød
Kj pr. portion: 1400