- Spaghetti poveri
400 g spaghetti
2 skiver tørt landbrød eller andet brød
2 fed hvidløg
4 saltede sardeller
½ dl olivenolie
1 italiensk peperoncino (eller 2-3 små chilipeber)
1 håndfuld frisk, finthakket finochiello selvatico (vild fennikel) eller dild i en snæver vending.
En gryde med vand sættes over til pastaen. Brødet smuldres eller skæres i bittesmå firkanter, hvidløgene pilles og presses. Olien sættes over i en dyb pande, ved ikke for stærk varme, med chilipeberne. Hvidløgene, sardellerne nærmest smeltes i olien. Derefter tilsættes brødet, der langsomt ristes brunt og sprødt og smages til med salt. Mens brødet steges på panden, koges pastaen i rigeligt letsaltet vand. Når pastaen er klar, hældes vandet fra. Pastaen blandes i panden med olien, brødet og hvidløgene og drysses tilsidst med dild.