Har du have, er du sikkert ved at drukne i courgetter. Hver plante giver mange courgetter. Prøv at forny dit brød med courgetter.
1 brød:
1 groftrevet courgette (ca. 250 g)
4 dl letmælk
50 g gær
125 g grahamsmel (ca. 2 dl)
525 g hvedemel (ca. 81/2 dl)
11/2 tsk salt
100 g sesamfrø (ca. 2 dl)
Knug den groftrevne courgette fri for væde.
Lun mælken til 35°C og rør gæren ud heri.
Bland grahamsmel, hvedemel, salt, courgetter og sesamfrø i og ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Slå dejen ned og læg den i en smurt brødform (2 l).
Tænd ovnen på 200°C .
Lad dejen efterhæve i formen et lunt sted, ca. ½ time.
Bag brødet i ovnen i ca. 35 min.
Tag brødet ud af formen og bank evt. i bunden af brødet for at checke, at det er færdigbagt. det skal lyde hult og have en hård skorpe.
Afkøl brødet på en bagerist.
Grønsager pr. skive: 20 g
Du kan også bage courgettesnegle:
Rul dejen ud til en roulade og skær den i skiver til snegle.
Pynt sneglene med revet courgette og/eller sesamfrø inden bagning.
Bages i ovnen ved 200°C i ca. 20 min.
Brødet er velegnet til at fryse ned.