(6 brød)
1. dag: surdej
½ tsk tørgær
2 dl koldt vand
200 g hvedemel
Bland ingredienserne i et dejfad, dæk til med film eller et klæde, og lad surdejen stå i køleskab natten over.
2. dag:
2 tsk tørgær
1 ½ dl lunkent vand
250 g hvedemel
1 tsk salt
2 ½ dl olivenolie
Rør surdejen sammen med de nye ingredienser, og tryk den løse dej godt ned i en velsmurt form. Dejen pensles med olivenolie, dækkes med film og hæver i 2-3 timer. Del dejen i 6 dele, der formes til brød, som lægges på en smurt bage plade. Drys brødene med hvedemel, og lad dem efterhæve på et lunt sted i yderligere 1 time.
Tænd ovnen på 275°. Sæt brødene ind på midterste rille, og skru ned til 200°.
Bag brødene i ca. 25 min., og lad dem køle af på en bagerist.