1 pk. gær
9 dl lunkent vand
1.4 liter hvedemel (ca. 1 kg )
2.5 dl durum hvedemel (250 g )
1 spsk salt
Gæren opløses i vand.
Durum og ¾ af melet samt saltet røres i.
Tilsæt ikke mere hvedemel end at dejen virker glasagtig og føles klistret, men
slipper fingrene.
Det hele skal æltes med mikser eller lign. i 10-15 min.
Hæld dejen ud på bageplade med meldrysset papir, den flyder selv ud og fylder hele pladen under hævningen.
Drys durum over og dæk med et viskestykke.
Hæver i 3-4 timer.
Lad være med at røre det, stil det direkte i forvarmet ovn, og bag ved
220ºC varmluft i ca. 30 min.
Sprøjt vand i ovnen lige inden bagning. Det giver en dampeffekt i ovnen.
Brødet bliver ikke så højt, men fuld af lufthuller.
Spises straks eller fryses i mindre stykker.