600 gram hvedemel
15 gram gær
½ liter lunkent vand
2 tsk salt
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt.
Tilsæt melet lidt efter lidt, mens du rører rundt.
Selv når alt melet er blevet kommet i dejen, er den meget klæbrig.
Det er helt i orden. Dejen skal røres så meget rundt, at den er jævn.
Dejen skal helst hæve i 12 timer i køleskab.
Du kan dog sagtens godt lade den hæve i mindre tid, dog skal den mindst hæve i 2 timer i køleskabet.
Når dejen er hævet færdig, skal vi have den ud på en bageplade belagt med bagepapir.
Dejen skal deles op i 2 brød.
Det kan godt være lidt svært, idet dejen er meget klæbrig, men jo længere tid den har stået i køleskabet, jo nemmere bliver det.
De 2 brød skal ca. være 10 x 25 cm. hver.
Drys evt. lidt hvedemel over brødet, når du har fordelt dem på bagepladen.
Ovnen skal varmes op til 300ºC (eller så tæt på 300ºC som din ovn kan komme).
Her skal brødet bages i 8 minutter og derefter skal man skrue ned til 200ºC, hvor brødet skal stå i yderligere 15 minutter.
Tag brødet ud og lad det køle lidt af, inden du starter med at spise det, selv om det er svært.
Når du taget brødet ud, kan du høre om det er færdigt, ved at banke det under bunden.
Brødet skal lyde hult
Det er et lækkert og meget fedtfattigt brød.
Det skal godt nok hæve et stykke tid, men det er helt klart det værd.