Logo

Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip


Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.

 
# Ingredienser
½ kg skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok, rødbede, søde kartofler eller gulerod
1 spsk olie

 
Urtesalt:
½ tsk havsalt
2 dl krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum

 
Hvidløgsdip
100 g kvark 0,3%
1 lille knust fed hvidløg
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber


* Tilberedning
Grønsagschips:
Du kan lave grønsagschips af fx søde kartofler og rødbeder.
De skrælles og skæres herefter i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Lægges fladt på en bageplade (uden olie) og krydres med salt og peber.
Rosmarin passer godt til søde kartofler.
Chipsene bages i ovnen ved ca. 170 °C varmluft i ca. 30-45 minutter.
Der sættes en gaffel el. lign i lågen, så fugtigheden kan forlade ovnen.
Så bliver de super sprøde og lækre.

 
Urtesalt:
Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og 
vend det sammen med de sprøde rodfrugter.

 
Hvidløgsdip:
Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag til.

 
Tips: Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og 
så smager det meget bedre.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her