Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem
du kan købe.
# Ingredienser
½ kg skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod,
jordskok, rødbede, søde kartofler eller gulerod
1 spsk olie
Urtesalt:
½ tsk havsalt
2 dl krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano
eller basilikum
Hvidløgsdip
100 g kvark 0,3%
1 lille knust fed hvidløg
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
* Tilberedning
Grønsagschips:
Du kan lave grønsagschips af fx søde kartofler og
rødbeder.
De skrælles og skæres herefter i meget tynde skiver, evt. på
et mandolinjern.
Lægges fladt på en bageplade (uden olie) og krydres med salt
og peber.
Rosmarin passer godt til søde kartofler.
Chipsene bages i ovnen ved ca. 170 °C varmluft i ca. 30-45
minutter.
Der sættes en gaffel el. lign i lågen, så fugtigheden kan
forlade ovnen.
Så bliver de super sprøde og lækre.
Urtesalt:
Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og
vend det
sammen med de sprøde rodfrugter.
Hvidløgsdip:
Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag
til.
Tips: Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og
dip og
så smager det meget bedre.