300 g grahamsmel
1 tsk salt
1 spsk olie
2 ½ dl håndvarmt vand
60 g grahamsmel, ekstra
Hvedemel og salt hældes i en stor røreskål.
Lav en fordybning i midten og tilsæt vand og olie.
Dejen røres sammen, først med en grydeske, dernæst hænderne.
Dejen skal være ret fast.
Dejen lægges over på et melpudret bord og æltes i 15 minutter.
Det ekstra hvedemel skal endnu ikke tilsættes.
Dejen formes til en kugle og lægges i en skål.
Dejen dækkes med film og hviler i mindst 2 timer.
Den kan evt. hvile natten over.
Dejen deles i 20 lige store stykker.
Stykkerne formes til runde boller.
Brug det ekstra hvedemel til at udrulle bollerne til cirkler på størrelse med
en pandekage.
De flade brød stables efterhånden som de udrulles.
Læg et stykke melpudret film eller bagepapir mellem hvert brød.
En stor tykbundet pande varmes op.
Hver chapatti bages i 1 min på hver side.
Blusset justeres, så brødene bliver gyldne, men ikke brændte.
For at gøre brødene så lette som muligt, kan det være en fordel at
presse kanterne med et sammenfoldet viskestykke under stegningen.
De færdige chapatti holdes varme og bløde indpakket i et rent
viskestykke.
Serveres varme til indiske curry-retter eller grønsagsstuvning.
Tips: Halvdelen af grahamsmelet kan erstattes af alm. hvedemel.
Det gør brødene lidt lettere, men også mere neutrale i smagen.