1 ½ kg groft grahamsmel
500 g fint hvedemel
500 g bulgur (skal evt. udblødes i vand ½ times tid)
½ kg rugmel
2 ss.salt
250 g hakkede hasselnødder og/ell. mandler
250 g tørrede rosiner og/ell. abrikoser
300 g smeltet smør eller margarine
200 g sirup
250 g sukker
1 l. sødmælk
De tørre ingredienser blandes godt.
De fire nederste varmes op i en gryde, til blandingen er lunken og smeltet, og de tørre hældes i og blandes.
Den meget seje dej deles og presses ned i rugbrødsforme eller en bradepande.
En dejtykkelse på ca. 2 cm giver et tørt og hårdt brød.
Brødet bages i ovnen ved 180°C i mindst 1 time.
Ved en dejtykkelse på 3-6 cm skal brødet bage ca. 1 ½ time.
Læg evt. alufolie over den sidste ½ time for at undgå sort skorpe.