Til 4 sultne som tilbehør
800 g faste kartofler (fx Sava, Exquisa, Nicola ...)
4-6 spsk smør eller en mild olie
salt og friskkværnet peber
*
Sådan laves brasede kartofler
Skyl kartoflerne, lad dem koge tildækket i saltet vand.
Hæld vandet fra og lad dem køle af (helst natten over).
Så skal de pilles og skæres i tynde skiver.
Tag en pande (ikke tefal, men en pande af støbejern, jern eller stål.
Varm halvdelen af fedtstoffet op.
Fordel kartoffelskiverne i det - det er bedst, hvis der er plads til dem allesammen.
Lad dem stege ved middel varme i 10 minutter uden at røre dem.
Krydr så med salt og peber, vend alle skiverne og steg dem sprøde i resten af fedtstoffet 5-8 minutter.
Smager godt sammen med: alt fra spejlæg til svinekotelet, fra røget laks til ratatouille
kj pr. portion: 880