Lad os nu bevæge os ind på de amerikanske klassikere, så
tjek lige fænomenet blooming onion, det ser jo sygt godt ud. Prøv en anderledes
og lækker amerikansk snack med løg.
Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.
# Ingredienser
Blooming onion:
2 meget store salatløg
300 g hvedemel
1 tsk cayennepeber
1 tsk tørret timian
1 tsk spidskommen
salt og peber
2 store æg
2½ dl mælk
olie til friture
Dip:
3-4 spsk
mayonnaise
2 spsk
cremefraiche
2-3 tsk
ketchup
3-4 stænk engelsk sauce
1 spsk fintrevet peberrod
salt, peber og sukker
* Tilberedning
Skær den øverste spidse ende af løgene af og pil dem.
Bunden, der holder sammen på løgene skal bevares.
Læg løgene på skærefladen, og skær dem igennem fra top til
bund ca 1 cm fra midten.
Dette gøres hele vejen rundt, så der bliver 16 snit.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
I en anden stor skål piskes æggene sammen med mælken.
Læg et løg et løg i melblandingen med bunden ned af.
Med en ske øses melet over løget, så det kommer ind mellem
alle lamellerne.
Vend løget om og lad overskydende mel drysse af.
Kom derpå løget over æggemælken, som øses over.
Lad løget dryppe af og giv det endnu en tur i melblandingen.
Gentag processen med det andet løg.
Friter løgene et ad gangen i en gryde.
Der skal være nok olie til lige at dække løget.
Giv det ca 5 minutter med bunden opad.
Vend løget og giv det yderligere 4-5 minutter eller til det
er gyldent og sprødt.
Fisk løget op og læg det på køkkenrulle, så overskydende
olie kan dryppe af.
Hold løget lunt i ovnen mens det andet løg friteres.
Til dip røres alle ingredienserne grundigt sammen og der
smages til.
Læg løgene på et fad, og lad gæsterne bryde sprøde lameller
af løgene, som spises med lidt dip.