En 8-armet blæksprutte
4-5 vinpropper
2 gulerødder
1 løg
1 stor mild chili
en dusk bredbladet persille eller det grønne af sellerien
marinade:
2 fed hakket hvidløg
1 løg
1 stort skalotteløg ell. rødløg
oliven m. peber
1 citron
olivenolie
½ rød peber
oregano
1 chili
salt, peber, sukker
*
Vand i en stor gryde fyldes med halve gulerødder, det halverede løg og chili til det koger, ingen salt! Blæksprutten kommes i vandet og koger ca. 1 ½ time.
Marinaden tilberedes af det hakkede hvidløg, hakket løg, småtskåren rød peber og skivede oliven. Saften fra en citron hældes ved, godt med olivenolie. Oregano og en chili i skiver tilsættes. Smages til med salt, peber og lidt sukker.
Blæksprutten er taget op og kølet af. Den skæres nu i skiver og lægges i marinaden. Lad den ligge helst i 2 timer. Den smager rigtig godt dagen efter!
--