¼ l. piskefløde
500 g mørk chokolade - bitter/letbitter
Pynt:
1-2 pk.mørk overtrækschokolade
Kakaopulver
hasselnøddekerner
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Bring fløden i kog og kog den i ca. 1 min.
Hæld den over chokoladen.
Rør blandingen sammen til en blød masse.
Den er nu ca. 50ºC varm og skal afkøles til 25ºC - når massen er begyndt at stivne en anelse i skålens kant.
Pisk nu massen til en tyk creme med el-pisker og stil den i køleskab, til den er fast nok til at blive formet til trøfler med to skeer.
Læg dem på bagepapir og stil dem i køleskab.
Smelt overtrækschokoladen og dyp halvdelen af trøflerne heri.
Når overtrækket er stivnet næsten helt, rulles de i kakaopulver. Resten af trøflerne trilles til kugler og rulles i finthakkede hasselnødder der er afskallet.
Dette kan gøres ved at lægge dem på en bageplade og riste dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200ºC.
Afkøl herefter nødderne i et dørslag og gnub skallerne af.