Logo

Bearnaise-essens med gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der er mange forskellige måder at essens til bearnaisesaucen. Her laves den med gulerødder og forskeliige urter som persille, kørvel og dild. Essens kan dog også købes færdiglavet.

 

250 g gulerødder
Ca. 40 g kørvel
4 bundter persille
1 skærm dild
1 kvist timian
10 g løvstikkeblade
100 g skalotteløg
1 fed hvidløg
50 g peberrod
50 g knoldselleri
1 liter eddike
1 dl hvidvin
1 tsk flydende konserveringsmiddel (fx). Atamon
 
De vaskede, skrabede gulerødder skæres i terninger og lægges i en gryde sammen med skyllede, grønne blade, de pillede løg, den skrabede, skiveskårne peberrod, revet selleri og eddiken.
Det hele koges ved svag varme ca. 20 min.
Essensen sies, tilsættes hvidvin og Atamon og hældes på rene flasker, der tilbindes straks.
Essensen kan anvendes efter en måneds forløb, men vinder i velsmag ved længere lagring.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.327 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her